Pakje Kunst

Pakje kunst bij Stadscafé Artisante in Dokkum
In het automaat zitten kunstwerkjes van diverse kunstenaars. Voor slechts €4,- ben je al eigenaar van een uniek kunstwerkje. Misschien ben je hier terecht gekomen omdat je een kunstwerkje van mij uit de automaat hebt gekregen, misschien lees je dit toevallig en ben je wel nieuwschierig geworden welke kunstwerkjes je van mij tegen zou kunnen komen.

Tegeltjes
1 tegeltje is al een kunstwerkje op zich. De tegeltjes zijn gemaakt van aardewerk. Ik wilde iets autenthieks vertalen naar een modern ontwerp. Het liefst iets wat écht bij Friesland hoort én gerelateerd is aan mijn eigen vakgebied. Zelf hou ik erg van plateelschilderen. Dit bracht mij op het idee om eens goed te kijken naar antieke Friese tegels. Deze tegels hebben vaak schitterende hoekjes. Een aantal van deze hoekjes heb ik uitgezocht en vertaald naar deze tegeltjes. De hoekjes heb ik niet geschilderd, maar uit een laag gekleurde klei gehaald. Dit noemen ze ook wel sgrafitto. Ieder tegeltje is uniek en voorzien van een nummer, zo weet je zeker dat je een van de 20 unieke handgemaakte tegeltjes hebt.

Hollandse vaasjes
Ook bij deze serie van 20 wilde ik uitgaan van het plateelschilderen, maar dan in een modern jasje. Iets wat zowel man als vrouw, local of toerist zou kunnen waarderen. Iets want je kunst kan noemen, maar ook iets praktisch inzetbaar is. Zo kwam ik uit op deze hollandse vaasjes met magneet. Ik heb hiervoor een gipsen mal gemaakt, zodat ik heel eenvoudig deze karakteristieke vorm kon reproduceren. Nadat deze vaasjes voor de eerste keer gebakken waren heb ik deze met een grijs pigment er moderne tulpjes op geschilderd. Daarna voorzien van een transparante glazuur en nogmaals gebakken.

Mocht je een kunstwerkje van mij, of van één van de andere kunstenaars uit de automaat hebben gehaald dan wens ik je er héél veel plezier van.